OVER

dit is De Wits

SERVICE EN KWALITEIT

DIT IS DE WITS

Michel Schot en Rick Batist realiseren met café en restaurant De Wits hun droom. Hun doel is simpel: klanten zich thuis laten voelen en eten en drinken serveren dat perfect is verzorgd.

“We willen net dat beetje extra service en kwaliteit leveren. De Wits serveert niet alleen een goed stuk vlees of vis, maar maakt ook de beste koffie. En dat alles in een ontspannen sfeer. Bij ons gaat het om het totaalpakket.”

Even voorstellen

Michel (1975) is al vanaf zijn veertiende in de horeca te vinden. Hij werkte eerder bij Ton’s Muziekcafé en het casino. In 2009 dacht de Rijswijker mee aan de metamorfose van café Witsenburch in restaurant De Wits en werd bedrijfsleider. In 2014 ontmoette hij Rick (1983). De geboren Westlander ging aan de slag als chef-kok. Eerder werkte hij bij Hoeksche Heeren, Herman den Blijker, Calla’s en Millers.

Wits Tips

De Wits is tegenwoordig meer dan alleen een restaurant. Want de twee zitten niet stil en kijken altijd naar nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen. Zo spelen ze in op activiteiten in de buurt. Met een speciaal menu dat past bij een tentoonstelling in Museum Rijswijk bijvoorbeeld. Daarnaast kunnen gasten meedoen aan een pubquiz, proeverijen en ook op locatie genieten van culinaire hoogstandjes.

IN DE PERS

5 SEPTEMBER 2023: Zesde editie Tour de Wits groot succes

Voor de zesde keer werd afgelopen zondag een editie van ‘de Tour de Wits’ verreden. Een initiatief van Michel Schot van café restaurant De Wits en Han Hofman en Robert Brandt van Hoogenraad NVM Makelaars. Ondersteund door lokale sponsoren schotelden zij ruim vijftig sportievelingen een prachtige dag voor.

21 OKTOBER 2022: Rijswijkse Bierloop 23 oktober in Oud-Rijswijk

Voor maar 30 euro proef je op zes locaties in Oud-Rijswijk de lekkerste speciaal biertjes met bijpassend hapje. De vorige editie werd met veel enthousiasme ontvangen. Op zondag 23 oktober gaat het weer gebeuren: de Rijswijkse Bierloop.
LEES MEER

HISTORIE

TERUG NAAR DE 11e EEUW

De Wits is gevestigd in het hart van Oud Rijswijk, net naast Den Haag en Voorburg. De naam van het restaurant verwijst naar het verleden.